Schoolbezoek aan Mea Vota.

De vrijwilligers van tuinbouwmuseum Mea Vota houden bezoeklessen in tuinbouwmuseum Mea Vota.

Ze vinden het belangrijk dat kinderen uit Lingewaard in contact komen met kunst en cultuur in Lingewaard. Cultuur waaronder ook het Lingewaards erfgoed valt. Daarvan is veel te beleven in Lingewaard.

Een aantal jaren geleden zijn er bezoeklessen ontwikkeld door het Gelders Erfgoed ism tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen. In samenwerking met Clink, de organisatie die in Lingewaard cultuur en scholen samenbrengt, zijn er voor het eerst weer in lange tijd, bezoeklessen geweest.

“Onze bezoekles voor groep 6/7, is een spannend opdrachtenspel waarbij de kinderen uitgenodigd worden door Catho om haar te helpen met haar taken op het vroegere ‘tuinbouwbedrijf’.  Door in groepjes samen te werken met afwegen, sorteren, kistjes vervoeren, zaaien, enzovoort kunnen zij ‘oogst’ verdienen en krijgen de kinderen een idee hoe het vroeger ging.

“Het groepje dat de meeste oogst verdient krijgt een ‘tuinbouwdiploma’. De foto is een impressie van Groep Sering van De Vlinderboom uit Bemmel, die onlangs met veel enthousiasme het opdrachtenspel hebben gespeeld. Wij nodigen elke groep 6/7 van elke lagere school uit”, aldus de vrijwilligers van tuinbouwmuseum Mea Vota.